Citron bitar

 

"Citron bitar"

Syrlig mjuk kaka med tydlig smak av citron. Vill man så kan man minska mängden citronsaft och då också på mängden socker. En klick grädde ger också kakan en mildare smak.


Recept:

Botten
100 gr smör
1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Kräm
2 1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
3 ägg
saften av 2 citroner

Garnering
florsocker
ev. en gräddklick

bakform ca 20x20 cm, klädd med bakplåtspapper


Mixa ingredienserna till botten till en deg.
Tryck ut degen i formen.
Grädda i 20 minuter mitt ugnen i 175 grader.

Gör citronkrämen.
Blanda socker och vetemjöl i en skål.
Tillsätt äggen och citronsaft.
Vispa till en jämn smet.
Krämen är lös, men tjocknar i ugnen.
Häll smeten över den nygräddade bottnen.

Sänk ugnen till 160 grader.
Grädda i 25-30 minuter mitt i ugnen i 160 grader.
Grädda tills citronkrämen stelnat.

Låt kakan svalna och ställ den 2 timmar i kylskåp.
Skär den i bitar.
Pudra över florsocker vid servering.
Lägg gärna en klick grädde mitt på kakan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar